'Er is niets veranderd qua racisme'

Johan stelt dat er nog steeds niks is veranderd op het gebied van racisme.

Reacties

 1. Younggworldd

  Younggworldd27 dagen geleden

  Correctie geen zwart maar donkere jongens, er wordt ook niet gezegd witte jongens maar blank

 2. S.E. A.

  S.E. A.27 dagen geleden

  Natuurlijk is er niets veranderd. Jij haat alle moslims en Turken die niet liberaal zijn nog steeds. Oja en alle blm haat je ook.

 3. EasyTopTutorials

  EasyTopTutorials28 dagen geleden

  Wit is wit en Zwart is zwart.

 4. Teun Westdorp

  Teun Westdorp28 dagen geleden

  Discriminatie komt in alle volkeren voor, komt in alle lagen van de bevolking voor. Geen volk of ras heeft een monopoly op het daderschap of slachtofferschap. Racisme wordt het westerse volk heel valselijk opgedrongen.

 5. onbekende bekende nederlander

  onbekende bekende nederlander28 dagen geleden

  Johan neemt het letterlijk op tegen racisme en dan zouden mensen moeilijk doen omdat hij ze niet donker maar zwart noemt? Wat een onzin zou dat zijn

 6. Fahhad Ghanchi

  Fahhad Ghanchi28 dagen geleden

  We moeten een keer ophouden met zwart wit. Wat een onzin. We kunnen elkaar alleen op gedrag beoordelen.

 7. Fuck Youtube

  Fuck Youtube29 dagen geleden

  wat een stelletje hypocrieten bij elkaar over Paul de Leeuw hebben ze niks te zeggen " over zijn rare pedo acties op ned 1,2,3" ja ja dat word excuses aanbieden en met staande voeten ontslag carrière over. wat een gebakken lucht zeg ze ineens hebben ze alle 3 spontaan Alzheimer

 8. Real Mr Poopybutthole

  Real Mr Poopybutthole29 dagen geleden

  Dit is een beetje onzin natuurlijk. Er is ontzettend veel veranderd. Als je dat verhaal van menzo vergelijkt met nu, dan moet je toch concluderen dat het nu minder voorkomt, en bovendien, als het gebeurt, op grote verontwaardiging kan rekenen. Wat Johan zegt is een denkfout. Hij zegt dat er niks is veranderd, omdat er recent nog een incident is geweest. Als je op dezelfde manier zou redeneren over bijvoorbeeld misdaad, dan moet je concluderen dat er op het gebied van criminaliteit niks is veranderd, zelfs als de criminaliteit drastisch is afgenomen. Het slaat nergens op. Natuurlijk zijn we er nog lang niet, maar om te zeggen dat er niks is veranderd, dat is gewoon klinkklare onzin.

 9. Real Mr Poopybutthole

  Real Mr Poopybutthole29 dagen geleden

  @Naoled L Nou ja, ik vond het een wanstaltige spelfout. Daarnaast sloeg de inhoud ook nergens op, omdat ik helemaal niet beweer dat dit het enige is wat er nog is gebeurd. Ik wijs alleen op de denkfout van Derksen, die een incident aanhaalt, om te beweren dat er niets is veranderd. Natuurlijk gebeurt het nog, maar het is aanzienlijk minder dan vroeger, en er is ook meer aandacht voor. Met de nieuwe technologie is het ook beter mogelijk om mensen te bestraffen. Als jij wilt beweren dat het in de jaren 80 hetzelfde was als nu, en dat er niets is veranderd, dan moet je je toch echt eens verdiepen in hoe het er in de vroegere jaren aan toeging.

 10. Naoled L

  Naoled L29 dagen geleden

  @Real Mr Poopybutthole jij had dus ook niks meer toe te voegen😂😂

 11. Real Mr Poopybutthole

  Real Mr Poopybutthole29 dagen geleden

  @Naoled L Gebeurt*

 12. Naoled L

  Naoled L29 dagen geleden

  "Omdat er recent nog een incident is geweest.." Één maar ja? Je moest is weten hoe vaak dit nog gebeurd. Ik denk dat je een stuk minder op de hoogte bent dan je denkt maat...

 13. Baard2000

  Baard200029 dagen geleden

  Heerlijk...even eerst de leesbril op...oude wijze man....

 14. Timothy van Ringelenstijn

  Timothy van Ringelenstijn29 dagen geleden

  Treurig. Maar het klopt wel..

 15. Tedje van Es

  Tedje van Es29 dagen geleden

  Wilfred komt echt m'n strot uit!

 16. Leon van Zuilen

  Leon van Zuilen29 dagen geleden

  Is zeker een goede keeper. En een goed karakter.

 17. willy1000

  willy100029 dagen geleden

  Kom maar door met de racistische comments

 18. Youri T

  Youri T29 dagen geleden

  Chainlink 🚀

 19. Stijn De Beijer

  Stijn De Beijer27 dagen geleden

  📉📉📉📉

 20. Frence Brand

  Frence Brand28 dagen geleden

  ADA ASTRA 🚀🚀🚀🛰️🛰️🛰️

 21. Kel _A_Donn888

  Kel _A_Donn888Maand geleden

  Maar al die zwarte kousen in Staphorst zijn toch allemaal wit 😄

 22. Johan k

  Johan kMaand geleden

  Gewoon van het veld aflopen

 23. portu loco

  portu locoMaand geleden

  10k voor die kop iemand ?

 24. Vevo

  VevoMaand geleden

  Zwarte jongens weten we inmiddels wel hoevaak ga je t nog zeggen

 25. Vevo

  VevoMaand geleden

  @Leon Staal blank en zwart is wel een verschilletje

 26. Sinter Klaas

  Sinter KlaasMaand geleden

  Derksen heeft het altijd over zwartjes ,Marokkaantjes en DIE Turken gehad ,denigrerend en demoniserend .Derksen hebben ze moeten beveiligen omdat hij steeds discriminerende opmerkingen maken en nu huichelachtig doet .

 27. halle luja

  halle lujaMaand geleden

  hoezo mag hij geen 'zwarte jongens' zeggen, maar diezelfde 'zwarte jongens' mogen wel "witte jongens" zeggen

 28. Wouter035

  Wouter03528 dagen geleden

  @KAHBATRON Ga je nou werkelijk iedereen die het niet met jou eens is, laaggeschoold of een kwaadwillende troll noemen? Dat komt nogal simpel en zwak over. Ik kan toch aan je vorige reacties op dit kanaal zien tot welke groep jij behoort. Ik ken de historisch negatieve lading van dat woord. Dat jullie daar nu ineens moeite mee hebben zegt meer over jullie dan over ons. Het lijkt vaak wel of jullie jezelf schamen voor je eigen kleur, terwijl Afro-Amerikanen zichzelf altijd zo noemen. Als alles bij bepaalde mensen een conflict oplevert, zij het koekjes, standbeelden, kleuren en straatnamen dan gaan andere mensen afstand nemen van deze groep omdat ze geen zin hebben in dat constante verontwaardigd zijn van die mensen. Het is namelijk nooit genoeg.

 29. KAHBATRON

  KAHBATRON28 dagen geleden

  ​@Wouter035 Jullie? Haha. Hoe weet je dat zo zeker ventje? Sta je dan met je aannames die niet kloppen. Als jij de historische lading niet kent van het woord zwart, dan ben je of bijzonder slecht geschoold of ben je een kwaadwillende troll. Of beide uiteraard. Kan jij mij trouwens vertellen waarom alles dat negatief is het woord zwart er voor krijgt? (denk aan zwartrijden, zwarte bladzijde, zwart geld etc. etc.)

 30. Wouter035

  Wouter03528 dagen geleden

  @KAHBATRON Welke benaming jullie ook voor jezelf gaan eisen, deze zal wederom een negatieve connotatie krijgen. Het ligt namelijk aan het gedrag en niet aan de kleur.

 31. KAHBATRON

  KAHBATRON28 dagen geleden

  @neliz8 Hmmm ik neig naar ongelofelijk dom na deze reactie.

 32. neliz8

  neliz828 dagen geleden

  @KAHBATRON Of jij bent niet zo slim en zwaar beïnvloedbaar door "inclusieve"(lees: extreem linkse/liberale) propaganda dat zou ook kunnen natuurlijk.

 33. appy staal

  appy staalMaand geleden

  man man man. het is allemaal zwart wat de klok slaat pleur nou toch op moet je de reclames zien van vandaag de dag weg die handel oprotten

 34. Lady bug

  Lady bugMaand geleden

  Wilfred hou eens op met dat gezeik tijdens het zeer goede betoog van Johan.! Je bent een vervelende fatsoensrakker bah!!

 35. niels brouwer

  niels brouwerMaand geleden

  Donkere jongens moet je eigenlijk zeggen.... Derksen: zwarte jongens zwarte jongens

 36. niels brouwer

  niels brouwer28 dagen geleden

  @jason social hoe bedoel je? Ík citeerde derksen en genee gewoon 😂😂

 37. Ginger Beer

  Ginger Beer29 dagen geleden

  Bedoelt hij nou gewoon negers?

 38. Medhany

  MedhanyMaand geleden

  3:14

 39. jason social

  jason socialMaand geleden

  Niet op letten dat is niet t punt van deze anekdote

 40. Brigata T

  Brigata TMaand geleden

  Laat ze maar eens demonstreren tegen de vele moorden op blanke boeren in zuid afrika.. daar hoor je nooit iemand over en is vele malen erger dan wat in NL gebeurt!

 41. Brigata T

  Brigata TMaand geleden

  @Leon Staal vuile trol

 42. HUSH

  HUSHMaand geleden

  Typisch een Ollongrennetje van Johan : "Ik heb thuis alle jaargangen van VI " Nou neen dus volgens kaartje "aub je bestelling " blijkt dat ie t opgevraagd heeft.

 43. Ginger Beer

  Ginger Beer29 dagen geleden

  Het zal best, hij was hoofdredacteur.

 44. J Z

  J ZMaand geleden

  Haha frikandel

 45. Blue Boys

  Blue BoysMaand geleden

  Lekker Johan heeft gesproken

 46. محمد

  محمدMaand geleden

  Vervelend die Wilfred, op het eind is Johan serieus over een onderwerp aan het praten, tettert Wilfred er steeds doorheen met ze flauwe grapjes.

 47. Stefan

  Stefan29 dagen geleden

  @Leon Staal Wat zit je uit je nek te lullen? Ik reageerde omdat er echt wel mensen zijn die er met een andere intentie zitten dan alleen maar voor hun eigen gewin. Ik vind dat hij gelijk heeft dat Wilfred opvallend veel voor zijn eigen carrière met de handrem erop zit, en daar doen Derksen e.d. niet aan mee. Tuurlijk zit hij daar voor eigen gewin, maar je kunt ook betaald worden omdat je echt bent. Wilfred is nep en zit daar duidelijk echt alleen voor zichzelf. Derksen zijn vrouw heeft zelfs zijn helft van zijn salaris zo weggegeven om maar te laten zien dat hij er niet alleen maar voor de poen zit, hij doet het ook omdat hij het leuk vindt (of vond). Is toch ook heerlijk, lekker je frustratie van je af lullen en zo een flinke zak geld meekrijgen. En dan maak ik inderdaad de vergelijking dat de NSB'ers ook puur en alleen voor eigen gewin bezig waren. Om aan te tonen dat niet iedereen als enige drijfveer hun eigen gewin heeft, dan was immers vrijwel iedereen een NSB'er geweest. Het is ook om een reden dat Genee toen met die hele ruzie daarvoor uitgemaakt werd, omdat hij wél voor eigen gewin lijkt te gaan. En dat maakt hem nou niet sympathiek. En als er nou iemand een hekel heeft aan deugmensen ben ik het wel, dus ik zit me hier allesbehalve beter voor te doen dan ik ben. Overigens moet je deugd en deugmens niet verwarren met elkaar want ik zie dat je het er een beetje moeilijk mee hebt.

 48. robke9999

  robke999929 dagen geleden

  @Leon Staal hahaha, wat een droeftoeter... Ik denk dat een cursusje woedebeheersing geen kwaad kan

 49. Mta231

  Mta23129 dagen geleden

  @Leon Staal Ik denk dat je bij een psychiater langs moet gaan aangezien je overkomt alsof je flashbacks uit 1944 krijgt.

 50. Raffaèl D

  Raffaèl D29 dagen geleden

  @Leon Staal Gozer, doe ff normaal man.

 51. MartijnV

  MartijnVMaand geleden

  Hij mag dan vaak aan zichzelf denken, wat ieder mens doet. Maar dankzij zijn onderhandelingen hebben ze daar alle3 een vorstelijk salaris mee binnengehaald.

 52. Leev

  LeevMaand geleden

  Het enige ding dat er veranderd is op het gebied van racisme is de BLM oprichter die een villa van 3,2mil gekocht heeft 🤣

 53. stef b

  stef b24 dagen geleden

  Ja maar dat geld was witgewassen

 54. Allemaal Pannenkoeken

  Allemaal PannenkoekenMaand geleden

  Vechain crypto sky high

 55. ruben speijer

  ruben speijerMaand geleden

  doge to the moon 4/20

 56. R L

  R LMaand geleden

  @Medhany safemoon

 57. M. Yes

  M. YesMaand geleden

  Lamden TAU is over twee jaar een top 20 coin. Nu nog geen enkele drol waard.

 58. danie

  danieMaand geleden

  Vanaf morgen gaat ie weer stijgen boys 🚀

 59. Medhany

  MedhanyMaand geleden

  Heb je nog meer voorspellingen voor ons, Nostradamus?

 60. Rodrick Bokeli

  Rodrick BokeliMaand geleden

  Kunnen jullie niet iets doen voor mensen uit het buitenland die willen kijken ??!

 61. Dominique de Graaff

  Dominique de GraaffMaand geleden

  Nee, zo racistisch zijn ze wel ;)

 62. zeg makker

  zeg makkerMaand geleden

  ziggo go accountje van je familie pakken, kan je gewoon lekker kijken

 63. The Tanguy

  The TanguyMaand geleden

  De verontwaardiging is er tegenwoordig wel veel groter over. In de jaren '80 en '90 werd het nog best wel regelmatig weggelachen, zelfs door medespelers van donkere speler die racistisch werden bejegend. Anno 2021 kruipen alle columnisten in de pen na een racistisch incident en gaat het er bij de talkshowtafels ook de hele avond over. In de jaren '80 had het voor veel mensen zelfs nog wel iets ludieks als er bananen werden gegooid naar bijv. Menzo, tegenwoordig zouden er Kamervragen gesteld worden.

 64. The Tanguy

  The TanguyMaand geleden

  @Dirty Harry Kom eens met wat concreets.

 65. Dirty Harry

  Dirty HarryMaand geleden

  Hoe kom je daar nu weer bij man. Je weet niet waar je over lult.

 66. The Tanguy

  The TanguyMaand geleden

  @crichlowm Dat vroeger alles beter was uiteraard.

 67. crichlowm

  crichlowmMaand geleden

  En wat is je punt?

 68. M Bo

  M BoMaand geleden

  Zwarte jongens en blanke mannen😂

 69. Theo Buunermond

  Theo BuunermondMaand geleden

  @PARTIZAN BEOGRAD 1970 dit word nog wel gekker, straks mag je niet eens meer iemand beschrijven op uiterlijke kenmerken of geslacht.

 70. PARTIZAN BEOGRAD 1970

  PARTIZAN BEOGRAD 1970Maand geleden

  Mensen die om zwart/donker en wit/blank druk maken hebben echt geen leven en moeten een hobby of passie gaan zoeken. Snowflakes zijn dat

 71. M Bo

  M BoMaand geleden

  @Erik inderdaad Eric we bloeden allemaal dezelfde kleur

 72. Erik

  ErikMaand geleden

  Onzin ook dat gelul steeds. De 1 wil donker genoemd worden, de ander zwart. De 1 blank, de ander wit. Boeie

 73. Ronny Snippe

  Ronny SnippeMaand geleden

  Het uitschelden van zulke jongens werkt dus wel

 74. Ronny Snippe

  Ronny SnippeMaand geleden

  @Galatasaray Istanbul Haha ja gezien de huidskleur van veel van hun eigen kan ik me wel voorstellen dat die Turkse hooligans het niet op een ander hun huidskleur gooien, contrast is nu eenmaal niet altijd groot genoeg. Ik denk dat het uitschelden op huidskleur in Afrikaanse landen nog wel minder zal zijn dan 😂🤪 Als die Turken daar hetzelfde klinken als de Turken hier zal het uitschelden idd wel iets meer familie gericht zijn vooral in combinatie met een bepaalde ziekte en dreigende woorden kunnen ze nog wel eens creatief zijn Klinkt idd een stuk beter, nette jongens zijn het wel 🙈🙊🙉

 75. die kop

  die kopMaand geleden

  @Galatasaray Istanbul Dat is niet waar. Kijk wat er bij Mikel is gebeurd. Die man was er kapot van.

 76. Galatasaray Istanbul

  Galatasaray IstanbulMaand geleden

  Hooligans in Turkije schelden hun tegenstander ook verrot, maar nooit racistisch. Moeders en vaders worden erbij betrokken, maar nooit iemand zijn kleur.

 77. Miles Tone

  Miles ToneMaand geleden

  @Ronny Snippe Ja, en Ihattaren toeschreeuwen dat pas zijn vader is overleden werkt ook. Als dat nou je punt is... ik zie wel dat de meeste supporters gewoon een speler willen ontwrichten en dat ook racisme vaak niet echt racisme is. Maarja, een beetje empathie mag wel toch?

 78. Ronny Snippe

  Ronny SnippeMaand geleden

  @die kop “ ik werd vreselijk beledigd door het publiek en daardoor ging ik onder een paar hoge voorzetten door”

 79. Mark Knoop

  Mark KnoopMaand geleden

  Als je een donkere speler tegen je hebt kun je gewoon rassistisch opmerking maken en ze zijn uitgeschakeld. Net zoals Zidane tegen Italië 1 opmerking en uitgeschakeld.

 80. Rikdegriller

  RikdegrillerMaand geleden

  @Mark Knoop jij bent wel echt dom hè? Tegen zidane werd er totaal geen rascistische opmerking gemaakt, slaat nergens op wat je zegt

 81. Mark Knoop

  Mark KnoopMaand geleden

  @Hamza 010 ik weet niet of dat rassistisch is of niet Zidane werd kwaad en gaf een kopstoot. 1 man down

 82. Hamza 010

  Hamza 010Maand geleden

  Materazzi zei niks racistisch tegen Zidane, schold zijn moeder en zus uit.

 83. Mark Knoop

  Mark KnoopMaand geleden

  @Already Know van Persie she said no mag toch ook.

 84. Already Know

  Already KnowMaand geleden

  Dus je vindt dat je rascistische mag zijn om iemand uit de wedstrijd te halen?

 85. John and More HB

  John and More HBMaand geleden

  Het is geen racisme. Die idioten die achter het doel staan, die hebben als enig doel de keeper uit zijn concentratie halen. En Menzo geeft het ook toe, die idioten hebben dus resultaat behaalt. Als er een dikke keeper had gestaan, dan hadden zij hem daar op aangesproken. Bij de uittrap van de keeper “Pizzaaaaa” roepen. Ed de Goey werd toegezonden als “oe ah Zoef de Haas”, gaan we dan nu ook hazen uitbannen? Racisme is je eigen ras superieur achten aan een ander ras en aangezien Menzo dezelfde behandeling krijgt als Ed de Goey zou je moeten concluderen dat het juist het tegenover gestelde is van racisme.

 86. XXLRebel

  XXLRebelMaand geleden

  Laten we onze vooruitgang pijlen bij een stelletje voetbalhooligans die nooit zullen opgroeien. Komop man, er is veel verander qua racisme. Ga niet doen alsof zwarte mensen nog achter in de bus moeten zitten. Treed hard op wanneer er mensen racistisch bejegend worden en laat het daarbij. Continu die drama wordt niemand vrolijk van.

 87. Dirty Harry

  Dirty HarryMaand geleden

  Derksen heeft het erover dat er sinds de tijd dat Menzo speelde niks veranderd is. In de jaren 80, begin jaren '90 hoefden zwarte mensen niet meer achter in de buis te zitten hoor.

 88. engelbert bakler

  engelbert baklerMaand geleden

  stanley werd niet gediscrimineerd maar wel uitgescholden om zn huidsskleur dat noemen we intimidatie,en dat gebeurt nog steeds,maar zelfbenoemde professor dreksen snapt er nix van. als je rood haar hebt word je ook overal voor uitgescholden ,en daar deed die achterbakse dreksen toen hij zelf nog probeerde tegen n bal te schoppen ook aan mee. hij moet eens aan maarten van rossem vragen wat discriminatie is die kan hem dat heel goed uitleggen.

 89. John and More HB

  John and More HBMaand geleden

  Amen

 90. wageningen007

  wageningen007Maand geleden

  Waarom mag je het in dit land niet hebben over een zwart iemand maar wel over de ´boze witte man´? Heeft links gewonnen?

 91. wageningen007

  wageningen007Maand geleden

  @Norbert Janssen omdat links een stelletje hypocriete vingerwijzertjes zijn.

 92. Norbert Janssen

  Norbert JanssenMaand geleden

  Wat heeft dat met links te maken? Politiek correctheid is steeds sterker geworden door sociale media. Iedereen kan nu overal wat van vinden en daar reageert iedereen veel te serieus op. Waardoor bijna alles meteen een zogenaamde rel wordt terwijl niemand er iets om geeft. Ik ben links maar ik erger me dood aan het politiek correcte gelul van iedereen.

 93. Patty Verward

  Patty VerwardMaand geleden

  Het is niet verboden om over een zwart iemand te spreken. De regels van deugend Hilversum zijn niet de wetten van het land.

 94. Floor

  FloorMaand geleden

  "Een kwetsbare man " "Jaja, hij was een beetje een onzeker jongen" NEEEE mannen, kwetsbaarheid heeft NIETS te maken met onzekerheid. Het tegenovergestelde is juist waar. Zucht...

 95. T V L

  T V LMaand geleden

  Als je je als man kwetsbaar opsteld word je omver gelopen.. Daar zijn mannen dan ook vaak onzeker over.. Maarja als je 't niet doet kom je ook nergens, zeker niet in een mannenwereld als voetbal in de jaren 80/90😂 floor als jij je nu eens met de vrouwen bemoeit ipv met dit soort onzin aan te kaarten. Fijne dag verder

 96. quxantipe

  quxantipeMaand geleden

  Hoe harder hoe beter, als man dan. Zo ben ik wel opgevoed. Alles was zeuren en zwak, en mietjes achtig. Pijn was goed, daar werd je hard van. Gelukkig is dat nu wel een beetje veranderd, want dat was echt niet leuk meer. Wel begrijpelijk, m'n stiefvader had de armoede van de jaren 30 en de 2e wereld oorlog meegemaakt. Dan wordt je vanzelf zo, denk ik, van niet zeuren maar overleven/strijden. Hem overigens wel heel dankbaar voor alles en ook houd ik van hem (rip), het kwam wel uit een goed hart en intentie.

 97. John and More HB

  John and More HBMaand geleden

  Je kan ook beide zijn hoor, niet zo snel offended zijn.

 98. selfhealing

  selfhealingMaand geleden

  Facts.

 99. PolsieDJ

  PolsieDJMaand geleden

  Precies.

 100. 17excuseME

  17excuseMEMaand geleden

  Overal ter wereld is racisme, verhoog gewoon de straffe als je het echt kan concluderen. investeer je tijd in iets anders want je krijgt dit nooit uit mensen.

 101. Dí Lemano

  Dí LemanoMaand geleden

  @sigharmin Ik denk dat de huidige globaliserende samenleving steeds minder aansluit bij de natuurlijke eigenschappen van de mens. De mens is het meest zichzelf in een groep van enkele tientallen soortgenoten, zoals in de jager-verzamelaarperiode, waarin iedereen elkaar kent en elkaar respecteert. Al die vervelende zaken die je noemt zijn gevolgen van het niet respecteren van de ander. Respect treedt op wanneer je de ander persoonlijk kent en ook wanneer er een zekere afhankelijkheid is richting elkaar. Wij kennen elkaar gewoonweg niet goed genoeg en zijn niet afhankelijk genoeg van elkaar om die vervelende zaken te voorkomen. Aangezien de situatie is zoals deze is vind ik dat ik naast een ideaalbeeld ook een realistisch beeld moet schetsen, aangepast op de huidige situatie. Waar jij bijvoorbeeld een taak ziet in de overheid om hogere straffen uit te delen op plaatsen waar racisme plaatsvindt, zie ik het juist als hun taak om racisme te voorkomen. Dat kunnen ze doen door de cohesie in de groep te versterken. Een goed begin lijkt mij om immigratie sterk te beperken en er zo voor te zorgen dat er niet nog meer culturele verschillen ons land binnenkomen.

 102. sigharmin

  sigharminMaand geleden

  @Dí Lemano we zijn het er beide over eens dat racisme geconcludeerd kan worden tot fundamenteel menselijk gedrag, maar de manier waarop jij een soort survival of the fittest schetst betreft afwijkende eigenschappen (of wel uiterlijk of wel innerlijk) vind ik te doordacht. een functie voor racisme voortvloeiend uit evolutie is logisch, maar dat neemt niet weg van het feit dat racisme in de HUIDIGE maatschappij geen plek zou moeten kennen. te overzien in een tijd van nomadisch bestaan, achterhaald in de 21e eeuw. daarnaast vind ik het júíst verstandig (en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk) om bepaalde aan mens gekoppelde zaken te reguleren aan de hand van sancties en straffen. denk bijvoorbeeld aan verkrachting, moord, slavernij of zoals je eerder al aangaf, pestgedrag. allemaal zaken die letterlijk millennia lang de mensheid hebben achtervolgd en een voor een zijn terug te koppelen aan evolutie.

 103. Dí Lemano

  Dí LemanoMaand geleden

  @sigharmin als het menselijk is heeft het misschien ook wel een functie. Misschien heeft de natuur het bedacht om een evenwicht te hebben in de structuur van de groep. Een afwijkend uiterlijk of karakter kan een teken zijn van mindere genen en de groep schaden. Er ontstaat dan een soort 'survival of the fittest' zoals we dat kennen in de evolutie. Ik houd er niet van om menselijke zaken met straffen uit een mens te slaan, je krijgt dan religieus-achtige taferelen.

 104. sigharmin

  sigharminMaand geleden

  @Dí Lemano hoe desastreuzer de gevolgen, hoe groter de angst en hoe minder het voor komt . het is inderdaad niet onlogisch om racisme (en bv. pestgedrag) menselijk te noemen, maar je kunt er zeker veel aan doen om het bestaan ervan weg te drukken.

 105. Next

  NextMaand geleden

  @thilgu Nee hoor, je zei zwart bakkie koffie en niet donker, want het woord donker is nu racistisch. Ik vind juist zwart meer racistisch klinken dan donker, ik blijft ook gewoon blank dan wit.

 106. Michael Idderus

  Michael IdderusMaand geleden

  Nederland is een warm bad voor buitenlanders.

 107. K Ock

  K OckMaand geleden

  PSV GAAT DE GROOTSTE CLUB WORDEN MET HET NIEUWE GELD INJEKTIE WIJ GAAN GROTER DAN ajax WORDEN PSV KAMPIOEN IK GELOOFT ERIN

 108. Kel _A_Donn888

  Kel _A_Donn888Maand geleden

  @Je dagelijkse portie internet wie wil nu betalen voor een cursus om zo’n betekenisloze taal te leren?

 109. K Ock

  K OckMaand geleden

  @Evert de Bruin evertzwijn hou die amsterdommse arogante mond eens

 110. Evert de Bruin

  Evert de BruinMaand geleden

  Zet die K naar voren en dan doe jij je naam eer aan. Wanneer was ook alweer de laatste finale van PSV in Europa? Volgens mij was je niet eens geboren

 111. Bart

  BartMaand geleden

  @K Ock bewijstuk 2 ^

 112. Sjoerd Schuren

  Sjoerd SchurenMaand geleden

  @K Ock Krijg je thuis geen aandacht pik. WZAWZDB35# 20# ❌❌❌. 💪💪👌 😘.

 113. Hans De hans

  Hans De hansMaand geleden

  Racisme zal altijd bestaan we moeten er mee maar leren leven! Dat snappen mensen niet!!! RACISME ZAL ALTIJD BESTAAN!!!

 114. PieterS

  PieterSMaand geleden

  @Patty Verward Als je doelen haalbaar zijn, zal je misschien ooit slagen. Als je onmogelijke doelen nastreeft, zal je altijd falen.

 115. costiaan

  costiaanMaand geleden

  @Patty Verward of christenen in het midden oosten en Azië, of blanken in Afrika of ... wacht ik val in herhaling, je snapt mijn punt inmiddels wel.

 116. Patty Verward

  Patty VerwardMaand geleden

  @PieterS Dat moet je nooit accepteren. Enge gek.

 117. PieterS

  PieterSMaand geleden

  @Sikke Kok Ja. Er zal altijd onrecht zijn. Dat moet je als feit accepteren en dan kijken wat je er aan kan doen binnen die werkelijkheid.

 118. PieterS

  PieterSMaand geleden

  @Patty Verward Ja. Er zullen altijd mensen verkracht worden. Dat moet je als feit accepteren en dan kijken wat je er aan kan doen binnen die werkelijkheid.

 119. dan r

  dan rMaand geleden

  Dat er racisme is onder donkere mensen dat zullen ze zelf beter ervaren dan de blanke zelf, maar ik kan als blanke zeggen dat er bij blank ook heel veel racisme is

 120. Mart Van Steen

  Mart Van Steen27 dagen geleden

  @Wouter035 Ik zie je op een andere reactie op deze video allochtone vrouwen ‘behaarde gedrochten’ noemen. Maar een discussie over zuid-Afrika gaat zogenaamd verwijderd worden? Je hebt niet de kennis/capaciteit om de discussie te voeren, het werd te heet onder je voeten dus je rent je lafaard hol in. Loser

 121. B A

  B A29 dagen geleden

  @PieterS We gaan het niet met elkaar eens worden. Racisme is institutioneel. Het zit veel dieper dan de zwartwitte uitleg van Van Dale. Bij het geval van Zimbabwe, vraag jezelf af eens af: hebben de lokale mensen de boerderijen afgepakt omdat ze wit waren? Of omdat ze gewoon terug pakken wat van hen is? Het is geen racisme omdat de wereld zo in elkaar zit. Een politieagent kan een burger een boete geven, andersom gaat dat niet. Waarom? Zo zit het systeem in elkaar. Dat neemt niet weg dat zwarte superieuriteit boven wit, minder erg is als andersom. Het is beide even slecht. Ik ben er totaal niet uit om witte mensen in een bepaalde negatieve hoek te zetten. Ik zeg alleen “reverserd racism” bestaat niet. Discriminatie zeker wel en daar hebben tegenwoordig steeds meer witte mensen mee te maken. Ik benadruk alleen de verschillen tussen de twee termen zodat het institutionele wordt gescheiden van het niet-instutionele, meer doe ik niet. Je mag zelf invullen wat je zwaarder weegt. Ik vind beide even slecht. Gelukkig heb ik nog nooit in mijn leven mensen dat zien beweren. Ik zelf maak eerder een link tussen een soort mens met meer fysieke voordelen dan mensen die afstammen van de Neanderthalers. De link met dieren is nog nooit in me opgekomen haha

 122. PieterS

  PieterS29 dagen geleden

  @B A In de definitie van racisme staat niets over instituties. Je hebt het opeens over iets heel anders. Maar goed... Zimbabwe heeft de boerderijen van blanken afgepakt, enkel en alleen omdat ze blank waren. Daar is je voorbeeld van institutioneel racisme van een Afrikaans land. Voor hun was het iets heel "normaals". En waarom zou het geen racisme zijn als een zwart persoon zich superieur acht op basis van zijn huidskleur? Je zit te rommelen met definities. Niet alle racisme is institutioneel. Je doet je best de termen zo aan te passen dat het in je verhaal past. Je bent er alleen maar op uit om blanken negatief weg te zetten. Dat heet polariseren en is destructief. Het Neanderthaler-argument zou erg gevaarlijk kunnen zijn als racisten het gaan gebruiken en het verbaast me erg, dat het nog niet gebeurd is. Ze zouden kunnen gaan beweren dat Afrikanen genetisch net zo ver verwijderd zijn van ons als varkens of dolfijnen.

 123. B A

  B A29 dagen geleden

  @PieterS 100% met je eens dat er zwarte mensen zullen zijn die zich beter voelen dan witte mensen. Maar ik herhaal, dat is geen racisme. Denk ff na, waar in de wereld is er institutioneel racisme? Racisme dat vertakt zit in de Belastingdienst, in onze denkwijze, in de overheid. Racisme is niet enkel iemand van een andere kleur kaaskop noemen etc. Het gaat mede om institutionele, socio-economische, sociale, demografische enz. gevolgen ervan. Is er ergens op de wereld waar zwarte mensen, witten mensen institutioneel discrimineren? Dus racisme dat diep geworteld zit waardoor we de gevolgen en onze handelingen erin tegenwoordig als “normaal” beschouwen? In welk land/regio komt dit voor? Ik vind dat echt fascinerend. Ik stel mezelf dan altijd de vraag; zijn die mensen een soort übermensen? Die dus fysiek/mentaal verder waren dan de Neanderthalers? Of heeft dat er niks mee te maken? Kijk bijvoorbeeld naar Oost-Afrikanen die er bovenuit steken bij Hardlopen in de wereld. Of West-Afrikanen die van nature gemiddeld sterker gebouwd zijn dan Europeanen. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Hoe kijk jij er naar?

 124. PieterS

  PieterS29 dagen geleden

  @B A Reversed racism hoeft niet enkel van zwart naar blank te zijn: Japan in ww2. Japanners achtten zich superieur aan iedereen. Het bestaat wel. Ongetwijfeld zullen er ook Afrikanen zijn die menen dat zwarte mensen beter zijn dan blanke. Waarom zou het niet bestaan? Als blanken in staat zijn tot superioriteitsdenken, waarom dan niet andere groepen ook? Zijn we niet allemaal hetzelfde en tot hetzelfde in staat? Wat vind je overigens van het feit, dat enkel SubSahara-Afrikanen geen Neanderthaler DNA hebben als enige in de wereld en daarom wellicht toch wat verder van de rest van de wereldbevolking afstaan?

 125. AJDV

  AJDVMaand geleden

  We zijn samen

 126. marcello roos

  marcello roosMaand geleden

  Of moet ik dan ook zelfs nog witte boeren zeggen..?

 127. Dí Lemano

  Dí LemanoMaand geleden

  Die kerels met hun dubbel zongebruinde huid van het werk buiten?

 128. marcello roos

  marcello roosMaand geleden

  Een beetje racistisch zijn is menselijk...als BLM zo graag de wereld verbeteren waarom beginnen ze dan niet met deellende in Afrika. En dan bedoel ik niet de schuld geven aan de blanke boeren in Soweto

 129. hani santa

  hani santaMaand geleden

  @costiaan er zouden inderdaad krachten kunnen zitten achter BLM met andere bedoelingen. De 'woke' cultuur heeft positieve en negatieve kanten, dat zie ik ook. 'Omroep Zwart', 'culturele toe-eigening', 'de middelbare witte man' die bevoorrecht of schuldig zouden zijn, het opkomende censuur zijn allemaal zorgwekkende ontwikkelingen. Dus ik ben zeker heel kritisch naar deze 'beweging'. Het is alleen niet zo zwart/wit, er zijn heel veel mensen die gewoon puur discriminatie proberen te agenderen, maar we moeten absoluut waken voor de extremen.

 130. hani santa

  hani santaMaand geleden

  ​@Patty Verward nee jij snapt mij duidelijk helemaal niet. Je doet je naam of ''nickname' Verward eer aan. En je blijft niet bij het onderwerp. Wat is je punt precies? Want ik snap er werkelijk geen reet van. Ik heb nooit beweerd dat racisme in Afrika meer of minder relevant is dan George Floyd dus waarom praten we daarover? Ik heb enkel beweerd dat mensen voor hun rechten opkomen en wat dan waar ook ter wereld gebeurt op dat moment niet op hun agenda staat, is dat zo moeilijk te begrijpen? Nogmaals op dat moment, daarmee is dus niet gezegd dat leed elders irrelevant is. Mark Rutte is toch ook niet met mensen gaan praten specifiek over George Floyd of Afrika, maar over discriminatie die Nederlanders ondervinden in Nederland. De opmerking van Marcello Roos is ook niet als zodanig bedoeld, dat weet je best. We kijken hier naar VI en het gaat over onder andere Stanley Menzo hoe hij discriminatie heeft ondervonden. En dan begint Marcello Roos over een schuldvraag, namelijk dat zwarte mensen ook racistisch zijn en er ook ellende en discriminatie is in Afrika is, dus dat men beter daar kan beginnen. Ja dus? Wat heeft Stanley Menzo met Afrika te maken als hij discriminatie ondervindt?

 131. Patty Verward

  Patty VerwardMaand geleden

  @hani santa Je bent wel heel erg selectief. Voor de gekleurde mens in Nederland is het racisme in Afrika trouwens veel relevanter dan de dood van een donkere crimineel in Amerika. Want het racisme in Afrika heeft wel degelijk invloed gehad op het verleden van de gekleurde mens in Nederland. Maar het is wat minder hip. Ik snap je.

 132. costiaan

  costiaanMaand geleden

  @hani santa neem anders de tijd om het manifest te lezen van BLM en richt je op de geldstromen.

 133. costiaan

  costiaanMaand geleden

  BLM heeft niets met racisme of wereld verbetering te maken. Het enige plan is om de westelijke samenleving om te vormen naar een marxistische staat.

 134. Hendrik Kuiken

  Hendrik KuikenMaand geleden

  Wat een gelul. In de jaren tachtig was er minder racisme dan nu. Maar bedankt John de Mol, voor het dagelijks polariseren, vies walgelijk figuur dat je bent.

 135. Bakker Pot

  Bakker PotMaand geleden

  Heerenveen topclub man niks mis mee

 136. Bakker Pot

  Bakker Pot28 dagen geleden

  @Leon Staal ja dit is dus iemand die het voor de rest verpest want je weet zelf ook wel dat Friezen gwn Nederlanders zijn met een accent

 137. Bakker Pot

  Bakker PotMaand geleden

  @Leon Staal klopt maar grommen en geweld dit is weer het zoveelste nietszeggende argument

 138. Bob De Baviaan

  Bob De BaviaanMaand geleden

  @Leon Staal Neem anders nog effe een soja shake ventje

 139. Bakker Pot

  Bakker PotMaand geleden

  @Bob De Baviaan och och grote jongen hier

 140. thilgu

  thilguMaand geleden

  @Leon Staal Wat een woede.

 141. M153759

  M153759Maand geleden

  Bizar dat de racist Johan Derksen dit onderwerp aansnijdt.

 142. M153759

  M15375927 dagen geleden

  @spuit poesje Geef me de namen en telefoonnummers van die mensen. Dan ga ik het navragen.

 143. M153759

  M15375928 dagen geleden

  @Erik de Jong Wat Audrey ervan vindt doet er ook toe maar Akwasi en Sylvana vonden het racistisch. Volgens mij is het aan hen om dat te bepalen.

 144. M153759

  M15375928 dagen geleden

  @Temeria 1 Of je doet nu net alsof je dom bent of je bent echt dom. In beide gevallen: Zoek dat zelf maar op.

 145. Temeria 1

  Temeria 1Maand geleden

  @Audrey Koek Moeilijk he, Nederlands lezen? Vraag toch duidelijk wat voor racistische dingen hij dan wel niet heeft gezegd, ik vraag niet over wie hij wel eens wat heeft gezegd.

 146. spuit poesje

  spuit poesjeMaand geleden

  Voor sommige mensen is het al racistisch als iemand een opmerking maakt dat die persoon zeker wel goed kan koken door zijn of haar roots. Ipv trots te zijn voelen ze zich dan hevig racistisch bejegend. Ja zo heb je wel een heel lastig leven

 147. ROWAN VAN AS

  ROWAN VAN ASMaand geleden

  volgens mij mag je wel zwarte jongens zeggen hoor!!

 148. Knapofso Knapofso

  Knapofso KnapofsoMaand geleden

  @Ruud Brood tollie*

 149. Job Wolters

  Job WoltersMaand geleden

  Wrm niet?

 150. is je boy Veghel

  is je boy VeghelMaand geleden

  @Ivo zeg dat tegen iemand die je niet kent. en kijk naar de reactie 💥💥💥

 151. Lost Soul

  Lost SoulMaand geleden

  @Ivo Met white power roepen kom je niet weg. Wel als je roept black power.

 152. barend kemper

  barend kemperMaand geleden

  Hey Rowan ouwe reus, leuk je hier tegen te komen

 153. Braddock The Boss

  Braddock The BossMaand geleden

  Je moet ook geen volken massaal gaan mixen, wie heeft dat belachelijke idee ingevoerd..? Gewoon zélf grote gezinnen, en ieder land proberen welvarend en veilig te maken. Dat is het beste!

 154. Braddock The Boss

  Braddock The Boss28 dagen geleden

  @Lex Ru Alleen in de 'Hof van Eden' ging het een tijdje goed, totdat Eva weer eens naar die ellendige SLANG moest luisteren..

 155. Braddock The Boss

  Braddock The Boss28 dagen geleden

  @Lex Ru Zelfs dieren maken grenzen, waarom krabt mijn kat anders op ieder hoekje van zijn territorium, en pist waar hij pissen kan? Denk nou eens na!

 156. Braddock The Boss

  Braddock The Boss28 dagen geleden

  @Leon Staal Jij bent focking RAAR

 157. Braddock The Boss

  Braddock The Boss28 dagen geleden

  @Leon Staal Waarom zijn we dan trots als onze MAX verstappen eerste wordt met Formule 1, of ONZE Johan Cruyff. Of als wij als Nederlanders weer mooie delta werken maken ofzo. Het is toch zonde om dat allemaal door de universele plee te spoelen?

 158. Lex Kanyima

  Lex Kanyima29 dagen geleden

  @Lex Ru u bent een demagoog

 159. Ruben Kamps

  Ruben KampsMaand geleden

  Er is veel veranderd, gelukkig maar

 160. Lex Kanyima

  Lex KanyimaMaand geleden

  @henk moody misschien in de vorige eeuw waar het nog al moeilijk was en dat soort denkbeelden zien

 161. Ruben Kamps

  Ruben KampsMaand geleden

  @James Dean jij kunt ook in mijn geluk delen! Geschiedenis lezen

 162. James Dean

  James DeanMaand geleden

  Gelukkig kan jij het weten

 163. Ruben Kamps

  Ruben KampsMaand geleden

  @henk moody nu ben ik wel benieuwd naar jouw foto 🥰

 164. henk moody

  henk moodyMaand geleden

  mwoa, zoals ik zie op je foto zijn wij blanken mannen en kunnen dat dus niet beoordelen... (oprecht, niet cynisch) Zoals Johan zegt: vrijwel het zelfde... Waar komt het toch vandaan? Dat racisme? Raar gedoe...

 165. Steven G.

  Steven G.Maand geleden

  1:20 Hahahah

 166. MrSosa

  MrSosaMaand geleden

  Voice crack 😭😂

 167. Drunken Warlock

  Drunken WarlockMaand geleden

  wilfred is echt een teringlijer

 168. Koos Kansloos

  Koos KansloosMaand geleden

  Legendarische keepersshirts, met die kussentjes. Sympathieke gast, Menzo. Ik weet nou niet of hij persé de beste keeper was. Hij had wel katachtige reddingen, maar geregeld ook wat blunders. Bovendien was PSV eind jaren tachtig oppermachtig, waardoor ze veel spelers aan Oranje leverden. Dit was niet ongunstig voor van Breukelen. Zelfde principe met Stekelenburg nu.

 169. Lex Kanyima

  Lex Kanyima23 dagen geleden

  @Johan Verstrepen inderdaad

 170. Johan Verstrepen

  Johan Verstrepen23 dagen geleden

  @Lex Kanyima Speelde dat jaar kampioen met lierse een klein stadje ten opzichte van brugge /Anderlecht en als trainer Eric Gerets.

 171. Lex Kanyima

  Lex Kanyima24 dagen geleden

  @Johan Verstrepen en het was duidelijk

 172. Johan Verstrepen

  Johan Verstrepen24 dagen geleden

  @Lex Kanyima zeer zeker

 173. Ginger Beer

  Ginger Beer28 dagen geleden

  Zonder de tandem Van Breukelen-Koeman had PSV niet de dubbel en de EC1 gepakt en Oranje geen Europese titel. Ze hielden het achter potdicht, en als er voorin niet gescoord werd, liet je je vloeren op 20 meter van de kist, en dan ging de free kick van Koeman er ALTIJD in.

 174. F. Aslan

  F. AslanMaand geleden

  Waarom geen donkere jongen ipv zwart en blank ipv wit

 175. Erik de Jong

  Erik de JongMaand geleden

  @thatmanalwaysatthecomments like Hier in de VS gebruikt iedereen juist continue black and white, tis ook nooit goed hè..

 176. thatmanalwaysatthecomments like

  thatmanalwaysatthecomments likeMaand geleden

  Ik ben zelf getint maar ben het ( meestal )met de mensen van Vi eens ook vind ik heel veel wat er aan aan de gang is qua racisme soms onzin en te ver gaan net als op andere punten als mensen die homo zijn transgenders en over feminisme echter vind ik de benaming zwart en wit niet kloppen omdat donker persoon niet niet zwart is en een blank persoon niet echt wit is.

 177. Street Vulture

  Street VultureMaand geleden

  Waarom niet "dark" ipv "black"? Ik snap niet waarom zwart niet zo mogen.

 178. Nomus V Hugten Jr.

  Nomus V Hugten Jr.Maand geleden

  Kunt ook blijven janken. Ben blij dat ze het onder de aandacht brengen.

 179. Yannick

  YannickMaand geleden

  Waarom wel. Maakt het gewoon duidelijk

 180. Bonanza Nummer 10

  Bonanza Nummer 10Maand geleden

  Ooh johan gaat cruijffie verdedigen omdat die een verhouding had met em. Terwijl derksen en cruijffie twee racisten waren

 181. Demens Clay

  Demens ClayMaand geleden

  @MrOboema Lees nou éérst je eigen reactie even voordat je die plaatst, ook dáár valt het een en ander op aan te merken.

 182. MrOboema

  MrOboemaMaand geleden

  Ik snap je bedoeling maar ik moest echt je zin een paar keer opnieuw lezen. Tot wel 3x, ik moest erg lachen om je zinsbouw. Hint: gemiste kans dat je "Terwijl" gebruikt hebt, joh. Als je "ofschoon" had gebruikt, was ik je persoonlijk een medaille komen geven 🤣

 183. DotaHelm

  DotaHelmMaand geleden

  xD

 184. Demens Clay

  Demens ClayMaand geleden

  Nee

 185. Lex Kanyima

  Lex KanyimaMaand geleden

  Nee

 186. Rolef

  RolefMaand geleden

  die stomme discussies over wat je wel en niet mag zeggen met betrekking tot racisme zorgt ervoor dat de aandacht voor het ware racisme in het land....

 187. Lex Kanyima

  Lex KanyimaMaand geleden

  Het is moeilijk uitgelegd

 188. Rolef

  RolefMaand geleden

  bedenk me net ook iets wat eigenlijk triest is he. hij noemt stanley jongen. niets bijzonders aan. paar weken terug noemde hij ook iemand meisje. dat was weer enorm denigrerend en sexistisch. deze video benadrukt precies hetzelfde bij racisme ook nog even goed. het kan toch niet dat wij ondertussen gewoon niks meer mogen zeggen?

 189. Lex Kanyima

  Lex KanyimaMaand geleden

  @Raymond Hartmeijer een grote generatiekloof

 190. Raymond Hartmeijer

  Raymond HartmeijerMaand geleden

  Ja dat is idd onzin. Johan is 72, dus voor hem is iedereen van de rond de 50 en jonger nog een 'jongen' of 'meisje', dat is volgens mij gewoon een generatieverschil

 191. Benji

  BenjiMaand geleden

  sneu maar waar, knielen helpt niet. hardere straffen en nooit verzwijgen omdat je denkt "het helpt toch niet" .

 192. Mr Grimm

  Mr GrimmMaand geleden

  @maartend Eindelijk een realistische opmerking over racisme. Het zal nou eenmaal altijd aanwezig blijven. Demonstraties gaan daar helaas niet bij helpen. Daarvoor is het probleem te groot en zit het te diep in the roots van de mensen.

 193. Lex Kanyima

  Lex KanyimaMaand geleden

  @maartend het helpt minder

 194. Saaie Media

  Saaie MediaMaand geleden

  @Yoloboy0897653 Ik denk dat informatie meer doet dan (dreiging van) straf, inderdaad. Vind overigens niet dat mensen geen racistische dingen meer mógen zeggen, overigens

 195. maartend

  maartendMaand geleden

  Joh, gwn bij neer leggen dat er altijd debielen zullen blijven die racistische dingen roepen. Gaat niet weg, dus probeer er niks van aan te trekken en negeren!

 196. Yoloboy0897653

  Yoloboy0897653Maand geleden

  @Saaie Media De rascisten moeten gwn voorlichting krijgen wat ze wel en niet mogen zeggen en waarom niet.

 197. Infinito0

  Infinito0Maand geleden

  2:40 waarom doet ie het toch altijd .zo vermoeiend zulke mensen pfff

 198. Lex Kanyima

  Lex KanyimaMaand geleden

  👎👎👎

 199. Monviesto Micollo

  Monviesto MicolloMaand geleden

  Er zijn ook mensen die zeggen dat als je wit bent je ziek bent en naar de dokter moet en nou weer zeiken over dat mensen donker willen horen en dan weer geen zwart en wit maar juist donker en licht. Wat een gezeik, als iemand tegen iemand wil zeggen dat die het niet goed doet, gewoon laten gaan joh.

 200. SANDR

  SANDRMaand geleden

  Komt ie aan hoor met het grote boek van sinterklaas, mooi man

 201. SANDR

  SANDR25 dagen geleden

  @Bokoe jij ook penis

 202. Bokoe

  Bokoe25 dagen geleden

  mooie profielfoto pik

 203. FireWillWork NL

  FireWillWork NLMaand geleden

  Mooie vent die Johan

 204. Kaniel Outis

  Kaniel OutisMaand geleden

  Hahhaa wat een man he

 205. Guironey

  GuironeyMaand geleden

  Toffe gozer hea Johan... ...Niks mis mee ouwe reus

 206. Sikke Kok

  Sikke KokMaand geleden

  @Suk Mike Hok Dan likt hij wel met het puntje van zijn tong het beeldscherm van zijn telefoon om comments te plaatsen 💪

 207. Bas

  BasMaand geleden

  @Suk Mike Hok hij heeft wel echt een heel leuk kanaal

 208. R

  RMaand geleden

  Alweer jij?

 209. Suk Mike Hok

  Suk Mike HokMaand geleden

  Wat zou het mooi zijn als jij gewoon je handen breekt en geen reactie meer kan plaatsen!

 210. Bas

  BasMaand geleden

  @MBR-Music die gast is overal joh

 211. Mees Van der Moolen

  Mees Van der MoolenMaand geleden

  First

 212. Demens Clay

  Demens ClayMaand geleden

  @C. L. M. In 1998 wel

 213. C. L. M.

  C. L. M.Maand geleden

  🤣Pff Is dit nog steeds cool als je de eerste bent...

 214. Ditisj P

  Ditisj PMaand geleden

  Sticker?