GHB-verslaafd | Jurre's Date met Morris | S03E11

Elke maandag om 17:00 uur heeft Jurre een date met iemand die jij misschien niet zo snel tegenkomt. Jurre stelt zijn date al jouw vragen. Deze week datet hij met Morris, zij is herstellend van een GHB-verslaving,

Luister de podcast via:
Spotify spoti.fi/38yzCWJ
Podcast app apple.co/3iC2Okk
Podbean bit.ly/3hxl2FO

Laat in de comments weten met wie jij wil dat Jurre gaat daten.

Volg ons op Instagram (@spuitenenslikken) en houd de stories in de gaten om je vragen in te sturen.

Volg ons via:
Website: www.npo3.nl/spuiten-en-slikken
Instagram: spuitenensl...
Facebook: SpuitenenSli...

Volg Jurre via: jurregeluk

Kijkwijzer:
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Reacties

 1. Spuiten en Slikken

  Spuiten en SlikkenMaand geleden

  Huh, een Jurre’s Date op dinsdag? Dat klopt! Omdat we een weekje straf hadden van NLpush vanwege overtreden van de regels konden we vorige week niet op NLpush uploaden. De video stond wel op de website van NPO3 maar nu dus ook hier. Enjoy! X

 2. Just Watch

  Just WatchMaand geleden

  @Nicolavanbemmel1 Nederland De youtube medewerker klaagde over het spuiten van zijn vader. en het doorslikken van zn broertje/zusje!

 3. Just Watch

  Just WatchMaand geleden

  @b Hidden De youtube medewerker klaagde over het spuiten van zijn vader. en het doorslikken van zn broertje/zusje!

 4. Joop

  JoopMaand geleden

  huh wat dan?

 5. Iamtheknees

  IamthekneesMaand geleden

  @Apple Man *vorige niet vorrige

 6. Kwebelhoofd 3.0

  Kwebelhoofd 3.0Maand geleden

  Interview iemand met een oorlogstrauma ik ben altijd al benieuwd geweest hoe iemand dat ervaart

 7. Hugo Gijzen

  Hugo Gijzen10 dagen geleden

  Wow wat een strijder.

 8. Meowmeow

  Meowmeow22 dagen geleden

  Pro-tip voor elk drugsgebruik: Neem pas weer wanneer je tolerantie weer op base-level is (online te vinden, verschilt per drug). Op zijn minst, uiteraard. Andere pro-tip: voor elk gebruik vraag jezelf even af "voegt dit in de long-term meer toe aan mijn leven of niet"

 9. Luc Goossens

  Luc Goossens22 dagen geleden

  Ghb maakt van ieder persoon een egoistisch eikel, iedereen om je heen valt weg! Kennis van 19 jaar binnen 2 jaar met maagbloeding overleden aan dit spul, het is zo zuur dat het in je lichaam alles wegbijt, let ermee op!

 10. mitchy90

  mitchy9023 dagen geleden

  interview een narcist, sociopaat of psychopaat!!

 11. Max Erea

  Max Erea23 dagen geleden

  Deze gast heeft duidelijk geen ervaring met vrienden die verslaafd zijn aan drugs

 12. luuk hamsvoord

  luuk hamsvoord24 dagen geleden

  7:42 antwoord is mensen kijken eerst vanuit hunzelf en zij maken geen fijne herinnering door / houden er niks aan over door het met haar over verslaving te hebben helaas

 13. bercedesbenz

  bercedesbenz25 dagen geleden

  verslaving is een ziekte het middel is maar een symptoom van de ziekte. Clean zijn is niet hetzelfde als herstel. Bij de ziekte verslaving gaat het niet om het middel

 14. Eaty McEatison

  Eaty McEatison25 dagen geleden

  Lieve Morris, Ik hoop dat je je pizza uiteindelijk wel gewoon hebt gekregen. XX

 15. Wow 73

  Wow 7326 dagen geleden

  Dont do drugs 🤔

 16. Meowmeow

  Meowmeow22 dagen geleden

  Nah, gebruik drugs op een verstandige manier. Of als je echt een rule-of-thumb nodig hebt: Doe geen GABA-gerelateerde drugs (inclusief alcohol), geen opioïden en geen dopamine-gerelateerde drugs, geen nicotine(/tabak), geen delier-veroorzakende drugs, geen lachgas. Psychedelica alleen met tripsitter en met voldoende research, wiet alleen als edible (omdat roken verslavender is), caffeïne niet iedere dag om tolerantie te voorkomen, dissociatieven (ketamine b.v.) alleen met groene thee gebruiken en niet bijnemen, etc. etc.

 17. deventer r

  deventer r28 dagen geleden

  Allemaal labiel en achterlijk die drugs '' experimenteerders''

 18. Lina ;-;

  Lina ;-;29 dagen geleden

  Zo sterk van haar om de verslaving op eigen kracht tegen te gaan, en dat ze er dan ook nog zo oprecht over wil praten is echt wow. Ben ook blij dat ze dankzij dit gesprek heeft kunnen reflecteren op de manier waarop haar omgevig toch meer had kunnen betekenen voor haar. Ze verdient all the best. 🍀♡

 19. Plottoberry

  PlottoberryMaand geleden

  Ik heb gezien hoe mensen GHB gebruiken, de roes, het wegvallen... ik was er nogal van onder de indruk. Ik dacht vooral - dat ziet er gevaarlijk uit, ik houdt het bij een biertje.

 20. Meowmeow

  Meowmeow22 dagen geleden

  Alsof mensen met alcohol niet in dezelfde staten kunnen verkeren...

 21. Plottoberry

  PlottoberryMaand geleden

  Gefeliciteerd met je 9 maanden nuchter!

 22. Frank Herrewijn

  Frank HerrewijnMaand geleden

  Het ergste aan haar verhaal is dat ze een pizza eet zonder kaas met ananas

 23. Maxine

  MaxineMaand geleden

  Trots op je meid! Ik gebruik zelf wel eens ghb recreationeel op raves of feestjes, en ik vind het heel heftig om dit te horen man. Binnen de rave scene zijn mensen ook veel te gemakkelijk / casual over ghb, het is belangrijk om de gevaren te bespreken op een manier die niet betuttelend is (want dat is drugs voorlichting erg vaak imo).

 24. Jaap Mazereeuw

  Jaap MazereeuwMaand geleden

  Big naturals

 25. youri vdf

  youri vdfMaand geleden

  Bro mijn kater heet morres

 26. Hello There

  Hello ThereMaand geleden

  Trots op jou mooie meis. Je bent zoveel sterker,dan die zooi. Je bent zoveel meer waard.♡ You can do this sh-t! .. Dikke vette hugg x

 27. Dustin B

  Dustin BMaand geleden

  Wat een lief, sterk mens! Het is inderdaad triest dat haar omgeving er niets mee deed, maar om iets te veranderen moet je het ook echt zelf willen. Dat je er dan compleet zelf verantwoordelijkheid voor neemt is juist heel moedig. Soms ben je als buitenstaander moedeloos of machteloos. Neemt niet weg dat je het moet blijven proberen natuurlijk.

 28. wuoi zuiu

  wuoi zuiuMaand geleden

  GHB stelt niets voor joh! Ik ben al 3 keer succesvol afgekickt en begin volgende week aan de vierde.

 29. bocoy noiu

  bocoy noiuMaand geleden

  Wauw wat knap dat het je uiteindelijk gelukt is super knap 🤗🤗🤗

 30. qopoy dnon

  qopoy dnonMaand geleden

  Echt knap en sterk van haar! Het afkicken ervan is echt echt een hel. En vond het mooi om te zien dat ze haar kwetsbaarheid toonde! Succes en sterkte :)

 31. wuoi zuiu

  wuoi zuiuMaand geleden

  verhaal te delen! ❤️

 32. Pawz

  PawzMaand geleden

  Het is opvallend dat in de onderstaande comments vooral de nadruk ligt op het feit dat dit meisje zo sterk is dat ze al een paar maanden van dan spul af kan blijven en dat het zo stoer is dat ze haar verhaal vertelt. Er is nauwelijks verontwaardiging, blijkbaar is het tegenwoordig normaal dat iedereen die troep gebruikt. Ik mis de kritische noot. Ze geeft zelf aan dat ze alles wilde proberen en bewust omging met een vriend die allerlei soorten drugs had, dan doe je het toch echt zelf. Dat is puur een mentaliteitskwestie.

 33. Pawz

  PawzMaand geleden

  @xxdraakjexx Ik wens je veel succes met je eigen verdere herstel. Ik zeg niet dat ik het verslaafd zijn op zichzelf als een mentaliteitskwestie zie. Ik kan me best voorstellen, ook voor dit meisje, dat het heel moeilijk is om weer van je verslaving af te komen. Maar iedereen heeft een eigen verhaal hoe hij of zij in die situatie is terechtgekomen en ik vind dat je daar soms best kritisch over mag zijn. In dit geval vind ik het een mentaliteitskwestie dat dit meisje aangeeft dat helemaal niet stilstond bij de consequenties van de drugs die ze ging gebruiken en dat het er alleen maar om ging om alles geprobeerd te hebben. Het gaat mij juist om de onbedachtzaamheid en onachtzaamheid waarmee ze erin is gestapt, het idee dat het allemaal geen kwaad kan. Dan heb ik er moeite mee als ze vervolgens wordt geprezen voor een overwinning van iets dat ze welbewust heeft veroorzaakt. Met de uitspraak 'zij wist waarschijnlijk niet dat ze verslaafd (verslavingsgevoelig?) was toen ze met drugs begon' lijkt ze in een soort slachtofferrol te worden geplaatst. Naar mijn idee accepteerde ze de mogelijkheid om verslaafd te raken al door ervoor te kiezen om met (hard)drugs te beginnen. Ze kan haar eigen verantwoordelijkheid naar mijn idee niet wegwuiven door achteraf te zeggen: 'ik wist niet dat ik verslavingsgevoelig ben, dus ik kan ik niks aan doen dat ik nu verslaafd ben'.

 34. xxdraakjexx

  xxdraakjexxMaand geleden

  @Pawz ik snap je eerste comment. Ik vind het ook niet normaal dat drugs zo genormaliseerd is. En waarom ik het geen mentaliteitskwestie vind is om de volgende reden. Zij wist waarschijnlijk niet dat ze verslaafd was toen ze drugs ging uit proberen. In het begin lijkt het nog alsof het geen kwaad kan en je wel een paar keer kan gebruiken. Vervolgens sluipt het er zo in dat je elke dag gaat gebruiken of meerdere keren per dag. En dan ben je lichaam en geestelijk afhankelijk en kan je niet meer zonder dat spul functioneren. En heb je het nodig. Verslaving is een ziekte. Niet iedereen heeft het. De een wel en de ander niet. Daarom reageren mensen met een verslaving hevig op drugs en anderen die niet verslaafd zijn kunnen het inderdaad een keer gebruiken. Bij verslaving is het niet een kwestie van mentaliteit. Je hebt namelijk geen idee waar je aan begint omdat je denkt dat je wel kan stoppen. Mensen met een verslaving kunnen vaak niet in hun eentje stoppen. Pas wanneer ze echt de bodem bereikt hebben (bijvoorbeeld alles kwijtraken wat je liefhebt of bijna dood gaan) dan staan ze meestal open hulp en zoeken ze de hulp die ze nodig hebben. Want wij verslaafden kunnen het niet alleen doen. Wij hebben elkaar nodig. Want als we het wel alleen konden hadden we dat al gedaan op wilskracht bijvoorbeeld. Maar vaak lukt dat dus niet. Meesten zeggen: ja ik stop morgen echt! Maar helaas weer een dag gefaald. Vandaar dat hulp vragen ook belangrijk is. En door in verbinding te blijven en meetings te volgen kunnen er een heleboel verslaafden in herstel zijn en weer nuchter een leven opbouwen. Ik heb hier zelf ervaring in. Ik heb het nooit op mentaliteit of wilskracht kunnen doen, omdat de verslaving sterk is. En om dat patroon te kunnen doorbreken heb je openheid van geest, bereidwilligheid en eerlijkheid nodig. Alleen dan kan je in herstel komen 🙏 Daarom is het ook zo knap van haar en alle andere herstellende verslaafden dat we in herstel zijn gegaan. Omdat het moeilijk was waar we uit kwamen maar de kracht en hulp hebben kunnen vinden om er uit te komen. (Door bijvoorbeeld naar een kliniek te gaan) En het blijft dagelijks een gevecht om inderdaad steeds weer de keuze te maken om niet te gebruiken. In het begin gaat dat vele malen moeilijker. En heb je bepaalde tools nodig om verder te komen. Naarmate je verder in herstel bent word het wel iets makkelijker. Maar dan nog kan je meerdere jaren van herstel zeker nog last hebben van zucht (trek in drugs, wat automatisch door je brein een signaal gestuurd word dat je het 'nodig' zou moeten hebben), maar als je steeds weer bewust blijft en met fellows er over kan praten kan je makkelijker de keuze maken om het niet te doen. Want je wil namelijk nooit meer terug hoe het was toen je in gebruik was. Want dat was erger dan de slechtste dag in herstel. Het valt niet mee om in het begin eerlijk tegenover jezelf en anderen te zijn. Bereidwilligheid en openheid van geest te creëren zodat je kan beginnen aan het afkicken en in herstel kan komen.

 35. Pawz

  PawzMaand geleden

  @xxdraakjexx Oke, waarom niet dan?

 36. xxdraakjexx

  xxdraakjexxMaand geleden

  Heeft niks te maken met mentaliteit.

 37. qopoy dnon

  qopoy dnonMaand geleden

  Is echt kut als je verslaafd bent en niemand je helpt en met je praat heb opiaten verslaving en ben nog zo jong

 38. Jordy Molenaar

  Jordy MolenaarMaand geleden

  Echt knap en sterk van haar! Het afkicken ervan is echt echt een hel. En vond het mooi om te zien dat ze haar kwetsbaarheid toonde! Succes en sterkte :)

 39. bocoy noiu

  bocoy noiuMaand geleden

  Heel veel success en iedereen die zoiets meemaakt je bent niet alleen! Kop op en kleine stapjes zetten naar grote doelen!

 40. volbeat crazy

  volbeat crazyMaand geleden

  Super veel respect voor jou meid !!:D je bent een prachtige vrouw , wees lief voor jezelf 🔥💞

 41. Son of Gaben

  Son of GabenMaand geleden

  Echt heel goed dit! Respect

 42. niraj da silva

  niraj da silvaMaand geleden

  Jurre je bent oprecht een van de meeste empatische en goede interviewers die ik ooit heb gezien

 43. Brandon Versantvoort

  Brandon VersantvoortMaand geleden

  Goed bezig! je mag trots op jezelf zijn dat je dit allemaal hebt overwonnen. Die vrienden die jouw niks zeiden, dat zijn geen echte vrienden. Je echte oprechte vrienden kun je namelijk op 1 hand tellen. Daar kom je vanzelf achter wanneer je ouder wordt. Blijf sterk, you can do it!

 44. Guilty Pleasure

  Guilty PleasureMaand geleden

  Drugsgebruik, in wat voor vorm ook, wordt veel te veel genormaliseerd. Alleen de term "recreatief drugsgebruik" al, doet lijken alsof het allemaal zo gezellig en niet zo erg is. Gewoon niet aan beginnen.

 45. Meowmeow

  Meowmeow22 dagen geleden

  Niet zo generaliserend. Men kan verstandig drugs gebruiken maar het licht aan de drug, in welke situatie, hoe het gebruikt wordt, etc. Het kunnen erg nuttige middelen zijn.

 46. NailedIt TV

  NailedIt TVMaand geleden

  Zelf heb k alles geprobeerd ook ghb en crack maar wiet heeft me helemaal kapot gemaakt haha. T is maar net waar je zwaktes liggen

 47. Meowmeow

  Meowmeow22 dagen geleden

  Waarom was het voor jou wiet?

 48. nieooj gotoy

  nieooj gotoyMaand geleden

  Wat een krachtige en mooie meid! Dikke vette respect dat je hier zo open over kunt praten Morris, en dat je je het gevecht al 9 maanden volhoud. Echt een baas!

 49. Sean McGall

  Sean McGallMaand geleden

  Proud of you! ❤️

 50. Mona

  MonaMaand geleden

  Goede en slechte tijden gehad met GHB

 51. Cassie

  CassieMaand geleden

  Wat een krachtige en mooie meid! Dikke vette respect dat je hier zo open over kunt praten Morris, en dat je je het gevecht al 9 maanden volhoud. Echt een baas!

 52. Kayleigh Gimbergh

  Kayleigh GimberghMaand geleden

  Allereerst knap hoe je hier over kan praten!💪🏻 Ik snap dat je wellicht liever had gehad dat mensen in jouw omgeving hadden ingegrepen. Wellicht had je sneller in gezien dat het niet goed ging als andere hun zorgen hadden geuit. Echter kan het ook tegendraads werken dat je misschien nog meer zou gebruiken (want ja ik bepaal zelf wel wat ik doe. Of amdere nog meer van je weg duwen). Daarnaast is het belangrijk dat je hulp zoekt, omdat je het zelf wilt. Als je naar een afkick kliniek gaat vanwege een ander zou deze minder effectief hebben en de kans op terugval groot zijn.

 53. Cassie

  CassieMaand geleden

  Ik vind het zo raar als je eerst de podcasts luisterde en dan de video ziet. Want dan zie je de mensen die je eerst zelf had voorgesteld in je hoofd zegmaar.

 54. maud kreijveld

  maud kreijveldMaand geleden

  Persoonlijk vind ik Jurre's date een van de beste NLpush series... elke date is uniek en enorm interessant. Wat is dit en ontzettend goede, mooie en leerzame serie!

 55. Evi Bakker

  Evi BakkerMaand geleden

  Jeetje wat heb ik een bewondering voor jou! Respect dat je dit zo durft te delen en dat je er zo open over bent! Ik weet zeker dat je hiermee mensen hebt geholpen door jouw verhaal te delen! ❤️

 56. fraai

  fraaiMaand geleden

  Heel veel success en iedereen die zoiets meemaakt je bent niet alleen! Kop op en kleine stapjes zetten naar grote doelen!

 57. Nikita Exotic

  Nikita ExoticMaand geleden

  Is echt kut als je verslaafd bent en niemand je helpt en met je praat heb opiaten verslaving en ben nog zo jong

 58. Yolanda Eikelenboom

  Yolanda EikelenboomMaand geleden

  Hey Jurre! Ik zou graag een vervolg zien van Romano. Goudeerlijke kerel, maar ik ben zo benieuwd hoe het nu met hem gaat. Een vervolg aflevering of zo een gesprek zou top zijn. 👍👍

 59. lalalalaalalala

  lalalalaalalalaMaand geleden

  Haha jij zou het door hebben 😂

 60. Jip Mooren

  Jip MoorenMaand geleden

  zouden jullie de video als podcast kunnen lanceren

 61. Spuiten en Slikken

  Spuiten en SlikkenMaand geleden

  Hi Jip, alle volledige dates zijn te beluisteren via: Spotify spoti.fi/38yzCWJ Podcast app apple.co/3iC2Okk Podbean bit.ly/3hxl2FO 💖

 62. Joopie Pannenkoek

  Joopie PannenkoekMaand geleden

  Die laatste zin verpeste heel mn positieve kijk op haar karakter. Pizza zonder kaas en met ananas....

 63. Pete Sanders

  Pete SandersMaand geleden

  The responsible puppy genotypically beg because columnist anecdotally snatch like a frequent english. fascinated, polite melody

 64. RoHa

  RoHaMaand geleden

  Goed interview hoor en dapper van Morris, zo knap dat ze gestopt is. Elke dag zal een strijd zijn, maar je kan het! En uh pizza met ananas altijd +1

 65. humandread

  humandreadMaand geleden

  ..........zat op de trap, smorgens vroeg om half zeven

 66. oiuet souiu

  oiuet souiuMaand geleden

  "Ik heb er hier een liggen" "Echt?" "Nee, tuurlijk niet" Lang leve Jurre!

 67. lisa stam

  lisa stamMaand geleden

  Ik zou heel graag mijn verhaal willen doen over drugs gebruik en depressie! Vriendelijke groet lisa

 68. fraai

  fraaiMaand geleden

  hopelijk nemen ze contact met je op stuur ze anders even een mailtje want jouw mail staat niet op je youtube pagina :) (als je dat nog niet gedaan hebt ;p)

 69. Sasquatch94

  Sasquatch94Maand geleden

  Ik ken iemand (via via) die wel interessant is voor een aflevering. Het is een neo-nazi van ongeveer 23/24. Het is een aardige jongen en hij staat er open voor om erover te praten

 70. Sasquatch94

  Sasquatch94Maand geleden

  @oiuet souiu ?

 71. oiuet souiu

  oiuet souiuMaand geleden

  Heb XTC Gehad... Speed Gehad... Cocaine Gehad... Maar GHB? :| NOOIT!

 72. Doan elst

  Doan elstMaand geleden

  Bij alle mensen die ik ken die een verslaving hebben ligt het helemaal niet aan de substantie die ze gebruiken maar het feit dat ze hun ellende wegstoppen met een substantie. Ook genoeg mensen die hetzelfde middel wel op een 'normale' manier gebruiken ipv misbruiken...

 73. Jaden

  JadenMaand geleden

  Ik vind het zo raar als je eerst de podcasts luisterde en dan de video ziet. Want dan zie je de mensen die je eerst zelf had voorgesteld in je hoofd zegmaar.

 74. UnrealFactsFuckLife

  UnrealFactsFuckLifeMaand geleden

  Heftig!! Sterkte❤❤❤

 75. Ha Thu

  Ha ThuMaand geleden

  i feel ok

 76. Real deal

  Real dealMaand geleden

  Goed bezig, ga zo door en hou vol. En tegen alle andere afkickers zou ik zeggen, zorg voor invulling/afleiding en ga ervaren.. ga niet thuis zitten op de bank.. dat maakt het veel moeilijker..

 77. Stein Koptein

  Stein KopteinMaand geleden

  You go girl! You're a survivor :)

 78. Michel

  MichelMaand geleden

  Het perfecte schoolvoorbeeld van GHB gebruik.. steeds op zoek naar de high die je in het begin kreeg.. ik heb datzelfde met coke gehad en ben er echt flink ziek van geweest. Gelukkig nooit een dagelijkse gebruiker geweest!

 79. XX 1069

  XX 1069Maand geleden

  strong girl !

 80. Jeustem

  JeustemMaand geleden

  Verslaafd aan gootsteen ontstopper lets gooooooo wat een clown 🤡

 81. Sjoerd ˈʃuːd

  Sjoerd ˈʃuːdMaand geleden

  7:10 Denk dat een punt hier ook is dat een heftige verslaving krijgen minder makkelijk is wanneer je hele goede vrienden om je heen hebt.

 82. Marian Dora fan

  Marian Dora fanMaand geleden

  Hangt tog echt van je vriendenclub af, some are dr jeckel and some mr hyde

 83. sehhi vooty

  sehhi vootyMaand geleden

  Wat een top wijf! Zo ontzettend sterk dat ze dit durft te delen en wat fijn dat het beter gaat! Ik hoop zo erg dat ze erdoorheen komt!

 84. Hoi Doei

  Hoi DoeiMaand geleden

  Is te zien ja

 85. Valentine Couple

  Valentine CoupleMaand geleden

  Ik kom ze gwn tegen op het schoolplein hoor XD

 86. XXX XXX

  XXX XXXMaand geleden

  Heb XTC Gehad... Speed Gehad... Cocaine Gehad... Maar GHB? :| NOOIT!

 87. Pascal Thomasse

  Pascal ThomasseMaand geleden

  Tof mens. Succes!

 88. dannyjaar

  dannyjaarMaand geleden

  te eng gewoon

 89. dannyjaar

  dannyjaarMaand geleden

  ik heb echt alles behalve ghb gedaan

 90. bcvbb hyui

  bcvbb hyuiMaand geleden

  Ik vind dit echt een helle goeie serie. Goed bezig 👌🏼

 91. Alicia Van Der Wal

  Alicia Van Der WalMaand geleden

  Ik ben mijn broer vorig jaar verloren aan ghb en nu begrijp ik iets beter wat hij voelde en waarom hij het bleef gebruiken… thank you girl voor het zo dapper zijn om erover te praten!

 92. bcvbb hyui

  bcvbb hyuiMaand geleden

  Jurre wat je doet rond 7.40 vind ik echt niet kunnen niet man.. in je mening heb je overduidelijk een oordeel terwijl je helemaal niet weet hoe de situatie toen voor de mensen

 93. Ashley Alejos

  Ashley AlejosMaand geleden

  DAATМЕ ❤️ ⏩ok.me/nkbg !💖🖤❤️#今後は気をライブ配信の再編ありがとうです!#この日のライブ配信は、#かならりやばかったですね!#1万人を超える人が見ていたもん(#笑)#やっぱり人参最高! #まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした #今後は気をライブ配信の再編ありがとうです! #この日のライブ配信は、 #かならりやばかったですね! #1万人を超える人が見ていたもん( #笑) #やっぱり人参最高! #まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした #垃圾

 94. Rous

  RousMaand geleden

  Dankjewel voor je verhaal, Morris. Ik wens je alle liefde en kracht.

 95. Anita

  AnitaMaand geleden

  Wat een mooi interview ! Bedankt dat je zo hebt open gesteld

 96. noëlle c

  noëlle cMaand geleden

  ik denk dat hetgeen haar raakt is het besef dat de vrienden en familie van wie ze dacht dat ze vrienden waren, toch ook niet ingrepen en dus eigenlijk ook geen echte vrienden waren/zijn. Want dat is het geval helaas. De gebruikersvrienden zien het niet, en de anderen doen niks. Heel veel succes meid, en ik hoop dat je nu betere mensen om je heen hebt. Die ECHT om je geven.

 97. CasCas

  CasCasMaand geleden

  Dit is echt te kort door de bocht. Je hebt geen idee hoe haar situatie precies was. Mensen die verslaafd zijn kan je ook niet dwingen om te stoppen en ze zijn vaak ook nog is geweldig in het verbloemen van hun problemen. Daarnaast is er niet zoiets als "echte" vrienden. Als zij mensen om hulp had gevraagd hadden ze haar waarschijnlijk gewoon geholpen.

 98. tim

  timMaand geleden

  Ze is cool

 99. Vivian Wiggers

  Vivian WiggersMaand geleden

  Wat knap!! 9 maanden al!! Zet 'm op meid 💝

 100. DilieMC

  DilieMCMaand geleden

  Jurre is echt gegroeid in het interviewen van mensen. Echt diep respect voor het kritisch doorvragen ookal is het niet altijd even leuk.

 101. themullerdaniel

  themullerdanielMaand geleden

  Klopt, viel mij ook op.

 102. The Great Resetter

  The Great ResetterMaand geleden

  Dapper!

 103. Wimsem - Tekenen & Knutselen

  Wimsem - Tekenen & KnutselenMaand geleden

  Dronk ze de ghb gewoon zonder te mengen? Dat is toch slecht voor je slokdarm ook

 104. high5compliments

  high5complimentsMaand geleden

  10:09 wat een kutvraag stelt deze gozer zeg...🤨 Dat vraag je toch niet terwijl je weet dat er genoeg mensen deze video zien en hier nu musbruik van kunnen maken... Voor t zelfde geldt kent iemand haar en doet zich voor als een goede "vriend" die haar weer laat gebruiken en misbruik maakt van haar....ff beter nadenken voordat je iets vraagt!!!Dit gaat om een mensenleven....en een mensenleven is veel meer waard als een paar extra vieuws!!!

 105. Manon de Rijk

  Manon de RijkMaand geleden

  💜💜💜

 106. altcurrent

  altcurrentMaand geleden

  Ik denk dat afstand nemen gelijkelijk gaat. En dat vrienden t daarom niet bewust door hebben.

 107. bart de vries

  bart de vriesMaand geleden

  Ik vraag af hoe kom aan geld voor die middelen?

 108. Nijmegenares

  NijmegenaresMaand geleden

  Goede vragen Jurre! Ik dacht echt even van huh waarom zo doorduwen over dat niemand iets deed, maar daar zat wel degelijk iets bij haar wat knaagde.

 109. Laurie Roijackers

  Laurie RoijackersMaand geleden

  Wat ik vooral heftig vind is dat zij zelf de volledige verantwoordelijkheid neemt tegenover haar relaties met niet gebruikende vrienden. Je ziet dat zij zich tijdens het interview realiseert dat haar vrienden haar ook in de steek hebben gelaten.

 110. Jeff

  JeffMaand geleden

  Jurre wat je doet rond 7.40 vind ik echt niet kunnen niet man.. in je mening heb je overduidelijk een oordeel terwijl je helemaal niet weet hoe de situatie toen voor de mensen in haar omgeving werd ervaren. Natuurlijk mag je je mening hebben maar persoonlijk vind ik het niet jouw taak om je hiermee te bemoeien. Je bent geen therapeut en dit meisje is duidelijk nog erg kwetsbaar. Verder vind ik je altijd een top interviewer maar dit keer ging je wat mij betreft een beetje te ver.

 111. Minke Keus

  Minke KeusMaand geleden

  Wauw, echt respect voor dat je zo open bent over jouw verhaal. Echt een eye opener voor mij. Je kunt dit volhouden, you got this!

 112. Anne Cornelissen

  Anne CornelissenMaand geleden

  Weet iemand hoe het komt dat 4-hydroxybutaanzuur onder de naam Xyrem als medicijn wordt voorgeschreven bij oa narcolepsie? Je zou toch denken dat die patiënten ook ernstig verslaafd raken dan?

 113. Anne Cornelissen

  Anne CornelissenMaand geleden

  @Ad M thanks voor je info!!

 114. R3NC0N

  R3NC0NMaand geleden

  Plus is er een groot verschil tussen 24/7 gebruiken en alleen gebruiken om te slapen.

 115. Ad M

  Ad MMaand geleden

  Het schijnt dat ze naast dat ze natuurlijk gecontroleerde doseringen krijgen het niet echt inspeelt op het beloningssysteem van de hersenen omdat ze het gebruiken om te slapen. Zie: GHB is heel verslavend, maar door de manier van toedienen bij patiënten raak je van Xyrem minder snel verslaafd. "Omdat ze het 's nachts toegediend krijgen om beter te slapen, werkt het niet in op je beloningssysteem en is de kans op verslaving veel kleiner", zegt Tibor Brunt, GHB-onderzoeker bij Trimbos.

 116. Pixie

  PixieMaand geleden

  Ik vroeg mij af of er een mogelijkheid is om jezelf op te geven? Ik deal met zware OCD (handelingen en gedachten) en Anorexia die elkaar in standhouden en zou me tof lijken om hier meer over te vertellen en een soort van awareness te verspreiden over hoe deze 2 elkaar in stand kunnen houden en hoe het dagelijks leven incl vrienden, relaties, sex etc er uit ziet.

 117. Pixie

  PixieMaand geleden

  @Ad M Dankje! Ik zou mijn verhaal super graag willen delen omdat er meer mensen met deze combo dealen maar het niet mega bekend is maar geen idee hoe ik Spuiten en Slikken zou kunnen bereiken.

 118. Ad M

  Ad MMaand geleden

  Zou ik wel interessant vinden!

 119. Kevin Van Der Veenveen

  Kevin Van Der VeenveenMaand geleden

  GH BHA

 120. Dunken Moka

  Dunken MokaMaand geleden

  Ze houdt van koe,zij is echt narcissist 😂

 121. Anne Vries

  Anne VriesMaand geleden

  Ik heb zelf niks met orgies maar ik zou wel iemand willen horen die heel vaak groepssex heeft.Zoals trio, kwartet en nog meer

 122. Megan Bowie

  Megan BowieMaand geleden

  Blijf sterk! You got this girl! X

 123. Amira El Hor

  Amira El HorMaand geleden

  Echt een sterk meisje! Super knap dat ze dit helemaal zelf heeft gedaan❤️💯

 124. Sunny-Lee van Dijk

  Sunny-Lee van DijkMaand geleden

  Respect. Meid, vind die liefde voor jezelf en verzamel goede mensen om je heen. Jij kunt dit. Echt waar.

 125. Alyssa’s tongue pop

  Alyssa’s tongue popMaand geleden

  Ik ken je niet maar chappeau aan jou lieverd ❤️ Ga zo door 🥳

 126. Lim Kloosterboer

  Lim KloosterboerMaand geleden

  Keep coming back! Bedankt voor het delen Morris

 127. Big Menno

  Big MennoMaand geleden

  Interview iemand met een anxiety stoornis zoals dpdr/ depersonalisatie en derealisatie

 128. Mukkuk

  MukkukMaand geleden

  Wat me opvalt aan haar verhaal, en wat een breder gedragen sentiment in de maatschappij lijkt, is dat de focus bijna volledig ligt op de verslavende aantrekkingskracht van het middel en wat de verslaving met je lijf en leven doet. Begrijp me niet verkeerd, wanneer je zodanig verslaafd ben dat je lichamelijk en geestelijk niet zonder kan en dat de gevolgen van gebruik en onthouding je leven ontregelen, is het afkicken van het middel prioriteit nummer één. Maar daarna moet er gekeken worden naar de "waarom" van iemands verslaving. Morris zegt ook over de eerste keer: "Alsof al mijn zorgen van mij afvallen". Als je vervolgens ook niet wordt afgestraft met een gruwelijke kater zoals bij alcohol, coke of speed, maakt het wel een zeer aantrekkelijke manier om met onplezierige gevoelens om te gaan. Maakt dat GHB een levensgevaarlijke drug? Waarschijnlijk, maar dat is niet waar de discussie over moet gaan. Waarom werd GHB voor Morris de meest voor de hand liggende oplossing om te copen met angst? Waarom voelde ze zich genoodzaakt om mensen van haar af te stoten? Wat had Morris, haar directe omgeving of de maatschappij anders kunnen doen, zodat ze niet zo erg had hoeven lijden hieronder? Jurre stelde terecht de vraag waarom niet een van haar vrienden een interventie had gedaan. Een voor de hand liggende optie is het moeilijker maken dat iemand het gebruikt, maar grote kans dat er een ander middel, legaal of illegaal, voor in de plaats was gekomen. Bovendien kan zelfs het meest aggresieve drugsbeleid niet voorkomen dat mensen aan drugs komen en drugs gebruiken om te ontvluchten van een pijnlijke realiteit. Het echte afkicken begint nu pas voor haar. Ze heeft geleerd dat GHB een tijdelijk effectieve, maar uiteindelijk vernietigende manier is om van je angst en zorgen af te komen. Nu moet ze leren hoe ze dat op een gezonde en liefdevolle manier dat kan doen. En dat de mensen om haar heen haar opvangen als ze weer valt. Want we vallen allemaal. Het is de truc om te leren vallen om weer op te kunnen krabbelen en volgende keer misschien ietsje minder hard te vallen.

 129. bercedesbenz

  bercedesbenz25 dagen geleden

  Ja verslaving is een ziekte, het middel is maar een symptoom van de ziekte

 130. Jorge

  Jorge28 dagen geleden

  Mand.

 131. Alaisha Zimmerman

  Alaisha ZimmermanMaand geleden

  Wat een top wijf! Zo ontzettend sterk dat ze dit durft te delen en wat fijn dat het beter gaat! Ik hoop zo erg dat ze erdoorheen komt!

 132. R. C.P.

  R. C.P.Maand geleden

  sws diep respect voor haar !! strijder !!